31. héten születtek…

 

 

 

“Sziasztok!

 

A mi történetünk 2013-ban kezdődött, amikor azt éreztem, hogy igenis, babát szeretnék. Meg a kapcsolatunk apával kezdett hanyatlani. Több év próbálkozás után (akkor volt a fiunk 11 éves) elhatároztam, most vagy soha.

Sajnos kiderült, hogy természetes úton nem lehet, így maradt az inszemináció. 3 sikertelen próbálkozás után 2014 júliusában megtörtént a lombikprogram keretében a beültetés. És mindkét baba sikeresen megtapadt. Semmi komplikáció nem volt a terhesség alatt, kivéve, hogy inzulinos cukorbeteg lettem. Mindkét baba gyönyörűen fejlődött és kiderült, hogy kislányok. 2015 február 5-én éjjel fél 11 körül elfolyt a magzatvizem.

Pánikoltam, hogy Úristen, baj van, mert csak a 31. hétnél tartottam. Mentővel vittek a kórházba, ahol sürgősségi császárral világra segítették a kislányaimat. 2015. február 6-án 0:41-kor Fanni 1490 g 42 cm, Zsófia Anikó 1490 g 39 cm-rel született. Fanni, a nővér nagyon ügyes volt, így légzéssegítőre sem volt szüksége, és az első perctől önállóan evett cumisüvegből. Zsófiám gyengébb volt, így ő 6 nap után került le a cipapról. Az evéssel is gondjai voltak. 3 és fél hétig szondával táplálták. Akkor kerültek ki végül az inkubátorból.

Nehéz volt az az 5 hét, amit bent töltöttünk a kórházban. Lelkileg nagyon megviselt, mert magamban kerestem a hibát, hogy 9 héttel előbb születtek. Mára azonban rájöttem, hogy valamiért így kellett lennie.

Azóta gyönyörű nagylányok lettek. Mára már 11 kg-os kis főnökasszonyokká nőtték ki magukat. A család gyöngyszemei. Igaz 3 hónapos koruk óta egyedül nevelem őket, mert apuka nem akart velünk élni. De túléltem, mert erős vagyok. A szüleim és testvéreim, barátnőim mellettem állnak. Nem mondom, hogy könnyű ikres anyukának lenni, de megéri. Nem bántam meg. És soha nem is fogom!

Imádok ikres anyuka lenni! ❤❤❤”

Zsuzsi

 

 

15122257755_f3b0758318_b

A kép illusztráció! Forrás: Photo credit: Peter Ras via Foter.com / CC BY-NC-SA

 

 

 

Küldd el Te is nekünk a történeted!

Kattints, és nézd meg, hogy ebben a hónapban milyen témában várjuk az írásod!

 

 

 

 

 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Oszd meg, ha tetszett Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInPrint this pageEmail this to someone
To Top