7 tipp, hogyan vásárolj ikrekkel

 

1. Intézd egyedül, vagy vásárolj online! :-)

Ha megoldható, egyáltalán ne menj velük vásárolni! Bízd ezt a feladatot a férjedre, anyukádra, anyósodra, testvéredre. Egy jól megírt listával más is el tudja látni ezt a feladatot. Ha mégis feltétlenül te szeretnéd intézni a bevásárlást, akkor menj inkább, amikor rá tudod bízni valakire az ikreket. Így összekötheted a kellemest a hasznossal, hiszen sokszor már a bevásárlás is kikapcsolódásnak számít, ha éjjel-nappal anyaüzemmódban működsz. Ha erre nincs lehetőséged, akkor válaszd az online bevásárlást! Nagy segítség lehet, főleg amíg kicsik a babák, és te sem vagy még a régi a szülés után, ha egészen a konyháig elhozzák, amire szükséged van, és bizonyos összegű vásárlás felett már a kiszállítás sem túl költséges.

 

2. Dönts gyorsan és határozottan!

Ha mégis velük kell menni, fontos, hogy minél gyorsabban végezz. A picik sokszor olyanok, mint egy időzített bomba, bármikor robbanhatnak, ha elfogy a türelmük, vagy megéheznek, megszomjaznak, esetleg tele a pelus. Felejtsd el a nézelődést és a válogatást! Célirányosan, csak azokba a sorokba menj be, ahol a szükséges árut találod!

 

3. Kerüld a tömeget!

Olyan időpontot válassz, amikor nincs tömeg, például hétköznap délelőtt. Minidig a pénztárnál való sorban állás a legnehezebb a gyerekekkel, mert addigra már elfáradnak, nincs mozgás, unatkoznak, szóval a legjobb ezen hamar túl esni. Ünnepnapok, hosszú hétvégék előtt se hagyd az utolsó pillanatra a bevásárlást, mert akkor fokozottan nagy a tömeg. Inkább vásárolj be 1-2 nappal hamarabb!

 

4. Kipihent, jóllakott ikrekkel vágj neki!

Ha lehet, ne késő délután indulj neki, amikor már a gyerekek teljesen lefáradtak, és alvásidőben se ajánlatos intézni a vásárlást, mert ilyenkor a hiszti és a kiborulás szinte borítékolható. Figyelj arra is, hogy ne legyenek éhesek, amikor indultok, vagy legalább legyen nálad egy kis kölesgolyó, kifli, vagy alma, amivel kihúzzák, amíg hazaértek. Nyáron, nagy melegben pedig mindig legyen víz a táskádban, bárhová indultok!

 

5. Csak is bevásárlólistával!

Mindig legyen bevásárlólistád, így gyorsabban végzel és nem marad ki semmi. Két folyamatos figyelmet és visszajelzést váró gyerek mellett esélytelen az üzletben kitalálni, hogy mit főzz, ahhoz miből és mennyit kell venni, vagy hogy mi is fogyott ki most otthon. Még jobb, ha kategóriákba sorolod, amit venned kell aszerint, hogy az áruházban hol található. Ez nemcsak a gyerekek szempontjából jó, de pénztárcabarát megoldás is.

 

6. Amíg ülnek, nincs baj!

Ameddig csak lehet, legyenek “rögzítve” az ikrek, például a babakocsiban, hordozókendőben, autós hordozóban, vagy ültesd be őket a bevásárlókocsiba. Amint szabadjára engeded őket, a bevásárlási idő sajnos sokszorosára nő, hiszen kíváncsiak, élvezik a szabadságot, megnézik, esetleg véletlenül leverik az árut a polcról, és így még lista mellett is nagyon nehéz magára a bevásárlásra koncentrálni. Ráadásul pillanatok alatt eltűnhetnek, és akkor az időd nagy részét nem az áruk, hanem az ikrek keresésével töltheted…

 

7. Ők is segíthetnek!

Nagyobbaknak már lehet feladatot adni: megkeresni az árut, beletenni a kosárba, kipakolni a pénztárnál, stb. Akár lehet mindenkinek saját, rajzolt kis listája is. Nagyon élvezik a gyerekek, ha feladatot bíznak rájuk, megbíznak bennük! Vannak drogériák, ahol gyerek méretű bevásárló kocsikba tehetik a rájuk bízott árukat, ez is egy jó lehetőség!

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Oszd meg, ha tetszett Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInPrint this pageEmail this to someone
To Top