Az ikerbabakocsi választás 3 legfontosabb szempontja

ikerbabakocsi 560-315

 

A szülés utáni első napok hetek a legnehezebbek, nem csak a fizikai nehézségek miatt, hanem a bezártság, az egyhangúan ismétlődő feladatok is nyomasztóak lehetnek. Szülés előtt talán el se tudtad képzelni, mekkora örömet okozhat egy bevásárlás, vagy csak egy kis séta a szomszéd utcákban. Pedig ha ilyenkor ki tudsz egy kicsit mozdulni otthonról, az nagyon felszabadító tud lenni.

Ehhez azonban szükséged lesz egy babakocsira. Mivel azonban nem kis beruházás egy ilyen járgány, feltétlenül gondold végig a következő szempontokat ikerbabakocsi választás előtt.

 

1. Szélesség:

Egymás melletti üléses ikerbabakocsiknál nagyon fontos ez a szempont.

Ha nem tudsz bemenni a legközelebbi boltban, ahol a napi bevásárlásokat intézed, eléggé korlátozhatja a szabadságodat.

Tipp: Mérj le minden fontos ajtónyílás, amin be kellene férnie a babakocsinak. Kertkapu, lépcsőházi ajtó, lift, közért bejárata, és még fontosabb a pénztár és a kijárat (itt szokott kisebb hely lenni), tömegközlekedési eszköz, gyermekorvosi rendelő stb.

 

2. Szállíthatóság:

Ha főleg autóval közlekedtek, az is nagyon fontos, szempont, hogy befér-e az autóba.

Tipp: Megint csak mérj! Mérd le a csomagtartót, és a kiszemelt ikerbabakocsit is összecsukva. Előfordulhat, hogy az interneten rossz méretek vannak feltüntetve. Ha így is bizonytalan vagy, kérd meg az eladót, hogy próbálhassátok ki, hogy tényleg belefér-e a csomagtartóba.

 

3. Súly:

Nem azért fontos, hogy emelgethesd az ikerbabakocsit. Ez egynél több gyerekkel lehetetlen küldetés. A kocsi méretéből és a két gyerek súlyából adódóan rá leszel szorulva más emberek segítségére, pl. ha tömegközlekedéssel utazol.

De ha kicsit megnőnek az ikrek, egy nehezebb babakocsinál nehézséget okozhat magának a kocsinak a mozgatása is, például feltolni egy emelkedőn, vagy csak a járdapadkára.

 

 

Mentés

Mentés

Oszd meg, ha tetszett Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInPrint this pageEmail this to someone
To Top