“Bábel – Hesnával a világ” sorozat ikres adása

 

Al Ghaoui Hesna, magyar riporter tényfeltáró riportműsor-sorozata minden héten egy-egy érdekes témát jár körbe magyar és külföldi helyszíneken. Ma azt a részt szeretnénk megmutatni nektek, ami az ikrekkel foglalkozik.

A Bábel – Hesnával a világ fenti epizódjában megismerkedhetünk Dr. Tárnoki Ádám és Dr. Tárnoki Dávid ikerkutatókkal, akik elmesélik, milyen értékesek az ikrek az orvostudomány, ill. a genetikai kutatások szempontjából. Szó esik arról is, hogy vajon tényleg létezik-e az ikrek között misztikus kapcsolat, valóban megérzik-e egymás fájdalmát, szomorúságát? A kutató orvosok maguk is ikrek, így személyes és kutatási tapasztalatok birtokában mesélnek az ikrek párválasztási nehézségeiről is.

Valamint megismerhetünk egy amerikai ikerpárt, akiket csecsemőkorukban külön-külön fogadtak örökbe. Az egyikük 45 évesen tudta meg, hogy valahol a világban él egy ikertestvére, és magánnyomozót bérelt a felkutatására. Az ő példájukon keresztül választ kaphatunk arra a kérdésre is, hogy mennyire hasonlítanak egymásra az ikrek, ha külön családban, más vallásban és értékrendben nevelkednek, de szó esik a arról is, hogy hogyan tud egy házastárs megbirkózni az ikrek rendkívül szoros kötelékével.

 

Jó szórakozást!

 

 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Oszd meg, ha tetszett Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInPrint this pageEmail this to someone
To Top