Híresek és kevésbé híres ikertestvérük 1.

 

Nem is gondolná az ember, milyen sok ismert színész, énekes büszkélkedhet ikertestvérrel, akik talán más területen futottak be. Valaki büszkén vállalja még sérült testvérét is, de olyan is akad, aki legszívesebben eltitkolná a világ elől, hogy létezik egy második kiadás is belőle.

Ashton Kutcher öt perccel fiatalabb ikertestvére, Michael enyhe agykárosodással született, Ashton mégis mindig kiállt mellette, támogatta őt. Michael 13 évesen életmentő szívátültetésen esett át, amivel kapcsolatban Michael úgy nyilatkozott, hogy bátyja egy pillanatra se hagyta magára. Ashton ikertestvére tavaly megházasodott, és az agykárosodással született gyermekek egyik alapítványának szóvivőjeként dolgozik ma is.

Nem ápol azonban minden sztár ilyen idilli kapcsolatot ikertestvérével. Ingrid Bergman lányai, Isabella és Isotta Rosselini sosem voltak oda egymásért. Isabella anyja hírnevét is felhasználva modellként lett híres, majd a filmiparban futott be.Testvére, Isotta olasz irodalomból szerzett doktorátust, majd olyan neves egyetemeken tanított, mint a Princeton, vagy a New York University, ma pedig filmrendezőként dolgozik. 2006-ban, édesapjuk, Roberto Rossellini, olasz filmrendező születésének 100. évfordulója alkalmából Isabella készített egy avantgarde filmet apja emlékére. Az alkotás nem aratott azonban osztatlan sikert. Isotta egyenesen sértőnek nevezte a filmet, melyben Roberto Rossellinit egy hatalmas, beszélő, meztelen has személyesíti meg. Isotta úgy nyilatkozott, hogy szakmai körökben kifejezetten szégyelli magát testvére műve miatt, aminek szerinte semmi köze apjuk emlékéhez.

Nem csak a Rossellini lányok kötöttek ki végül mindketten a filmiparban. Kiefer Sutherland, apja nyomdokaiba lépve a színész pályát választotta, míg a hét perccel fiatalabb lány ikertestvére, Rachel gyártásvezető, producer és szerkesztő munkakörben is kipróbálta magát, majd egy torontói filmgyártó cégnél utómunkafelügyelő lett. Amikor 1997-ben Kiefer is átült a kamera másik oldalára, és rendezőként debütált a Bosszú és igazság Új-Mexikóban (Truth or Consequences, N.M.) című filmmel, Rachel végig mellette állt, és szakmailag támogatta a film elkészítésében. Eltérő nemük ellenére megdöbbentő a hasonlóság a Sutherland ikrek között. Ennek ellenére édesanyjuk, Shirley Douglas (kanadai színész) mindig nagyon vigyázott arra, hogy az ikrek ne érezzék úgy, hogy nekik hasonlítaniuk „kell“ egymásra. Rachel úgy nyilatkozott erről, hogy anyjuk sosem öltöztette őket egyforma, cuki ruhákba, és így kifejezetten ügyelt rá, hogy kialakulhasson mindkettőjük erős, önálló személyisége.

 

És hogy milyen lehet egy szupermodell ikertestvéreként élni, vagy egy izmos, kopasz szívtipró színész kevésbé izmos, kevésbé kopasz és kevésbé szívtipró iker bátyjának lenni? Sorozatunk következő részéből megtudhatjátok!

 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Oszd meg, ha tetszett Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInPrint this pageEmail this to someone
To Top