Koraszülött ruhacsomag ikreknek is

koraszulott ruhacsomag 560 315

Az ikrek gyakran korábban érkeznek a vártnál, és általában kisebb súllyal is születnek. A kis méretű babaruhákat viszont nagyon nehéz beszerezni, és szerencsére elég gyorsan ki is növik a babák. Ikreknél mindenből kétszer annyi kell, így kétszer akkora terhet jelent a család számára a vásárlás.

 

44-es, 50-es babaruhát honnan?

Ezért nagyon nagy segítség lehet ikres szülőknek a Manócsomag, ami egy kölcsön ruhacsomag kifejezetten extra kis méretben. Ezt a Manócsomag Alapítványnál lehet igényelni, és futárszolgálattal a feladástól számított egy nap alatt hozzá is lehet jutni a ruhákhoz. Az igénylésnek csupán annyi a feltétele, hogy legyen a családban olyan baba, akinek szüksége van a kisméretű ruhákra, anyagi körülményektől függetlenül. Nagyon fontos, hogy ha a babák kinőtték a ruhákat, minél hamarabb vissza kell juttatni az alapítványhoz, hogy más családoknál is segítség legyen.

A kis ruhák mellé overált, hálózsákot és kimondottan kis súlyú babák számára készült hordozókendőt is kérhetsz kölcsön. A koraszülött ruhacsomag mellett sok hasznos információt is találsz koraszülött babákról.

 

Manócsomag Alapítvány

A kezdeményezés Vackó-Kovács Orsolya nevéhez fűződik, aki szintén ikres anyuka, és saját gyermekei, Máté és Levi születésekor szembesült a koraszülött ruhák beszerzésének nehézségeivel. A fiúk ruhái voltak az elsők, amit tovább ajándékozott, majd évről évre nőtt a ruhamennyiség, és a babák száma, akiknek segítséget nyújtottak. Jelenleg egyszerre száz csomaggal működik az alapítvány, de az adományozóknak köszönhetően ez a szám folyamatosan nő. Az alapítvány munkáját tárgyi és anyagi támogatással is lehet segíteni.

 

manócsomag-logó-200x49

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Oszd meg, ha tetszett Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInPrint this pageEmail this to someone
To Top