Hogyan válassz légzésfigyelőt ikreknek?

 

 

Mindenből kettő kell?

Amikor ikreket vár az ember, főleg, ha első gyermekei lesznek, sok mindenre fel kell előre készülni. A beszerzendő tárgyak listája igen hosszú, és ha ketten érkeznek a családba, akkor bizony szinte mindenből kétszer annyit kell venni.

Szerencsére a légzésfigyelővel ez nem így van! Jó hír az ikreseknek, hogy gyártanak már légzésfigyelőt kifejezetten iker babáknak is, ezért nem biztos, hogy ebből is kettőt kell venni!

A légzésfigyelő választás előtt azonban érdemes végiggondolni, hogyan szeretnéd altatni iker babáidat: együtt, vagy külön? Egy nagy ágyban mindkettőt, vagy két összeépített babaágyban? Esetleg családi ágyban aludnál velük közösen? Vagy két mózeskosárban fogják tölteni az éjszakákat?

Légzésfigyelő ikreknek

 

Ha külön alszanak…

Ha úgy döntesz, hogy az ikreknek saját alvóhelyet biztosítasz, akkor azt ajánljuk, hogy válaszd a matrac alá helyezhető érzékelős légzésfigyelőt. A szenzoros lapot csak be kell tenni a matrac alá, és ha a gép légzésleállást érzékel, beriaszt a szülői egység. Mivel azonban a szenzorok nagyon érzékenyek, fontos figyelni arra, hogy a két fekhely legalább fél méter távolságra legyen egymástól, és semmiképp nem érhetnek össze. Többféle méretben is kapható attól függően, hogy mennyi idős koráig szeretnéd használni, és sokat spórolhatsz azzal is, ha bébiőrrel együtt egy csomagban veszed meg. Nem kell viszont két légzésfigyelőt venned, mert van már ikres változat is!
Na de milyen az ikres légzésfigyelő? Az ikres légzésfigyelő két különálló érzékelő lapot jelent, amihez csupán egyetlen szülői egység tartozik. 
Nagy könnyebbséget jelenthet ez egy ikres családnak, hiszen egy ilyen felszerelés jóval kedvezőbb áron beszerezhető, mint két darab külön álló, „normális“ légzésfigyelő. Az ikres légzésfigyelő nagy előnye, hogy később a kistestvérnél is bevethető, mert „egybabás“ módban is lehet használni.

légzésfigyelő ikreknek

Forrás: Baby Control 230i légzésfigyelő használati útmutató

 

És ha együtt…

Ha úgy döntenél, hogy közös ágyban altatod őket, vagy összeépítesz nekik két babaágyat, esetleg veled aludna egyikük, vagy mindkettő, akkor is van megoldás. Léteznek ugyanis pelenkára csiptethető, mobil légzésfigyelők is, amik a csecsemők hasi mozgását figyeli. Ezek ugyan valamivel drágábbak, mint a szenzor lapos légzésfigyelők, viszont használatuk nem helyhez kötött, és a két készülék nem zavarja egymást, ha a babák közös ágyban, egymás mellett alszanak. Amiben még különbözik a mobil légzésfigyelő a szenzor lapostól, hogy esetleges légzéskimaradáskor először a babát stimulálja a készülék rezgéssel, aminek hatására a pici legtöbbször folytatja a levegővételt. Ha azonban nem történik változás, azonnal riasztja a szülőket a készülék.

Photo credit: donnierayjones via Remodel Blog / CC BY

Photo credit: donnierayjones via Remodel Blog / CC BY

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Oszd meg, ha tetszett Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInPrint this pageEmail this to someone
To Top