Nem vagyok hasonmás!

 

 

Azt mondják, mindenkinek van egy hasonmása valahol a világban. Francois Brunelle kanadai fotós I’m not a look-alike! (Nem vagyok hasonmás!) című fotósorozatában csupa olyan párossal találkozhatunk, akik szinte teljesen egyformán néznek ki, vérségi kapcsolat azonban nincs köztük, tehát a képeken szereplő emberek nem ikrekA fotós 12 éven át kutatott a közösségi oldalakon és végül 200 megszólalásig hasonló párt talált, és örökített meg.

A sorozat ötlete két jó barát fotózása közben pattant ki a montreáli fotós fejéből. A két férfi ugyanis teljesen úgy nézett ki, mint egy egypetéjű ikerpár, akiket születésük után szétválasztottak. Bár a fotózás Észak-Amerikában kezdődött, Brunelle később nemzetközi szinten kutatta tovább a hasonmásokat, hogy végül elkészülhessen a 200 fekete-fehér képből álló sorozat, ami könyv és kiállítás formájában kerül a nagyközönség elé.

Brunelle először a baráti köréből válogatta össze a hasonmás-párokat, majd a média segítségével egyre több emberhez jutott el a projekt híre, így egyre több volt az önként jelentkező, akiknek már “csak” párt kellett találnia, illetve többen ajánlottak egymásra hasonlító embereket a saját ismerőseik köréből is.
A sorozat egyik érdekessége, hogy néhány fotón házaspárok szerepelnek, akik annyira hasonlítanak egymásra, mintha csak testvérek lennének.

Néhány kép a sorozatból:

 

 

 

 

 

 

 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Oszd meg, ha tetszett Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInPrint this pageEmail this to someone
To Top