Ötös ikrek születtek Csehországban!

Alexandra Kinova, 23 éves cseh kismama ötös ikreknek adott életet június 2-án elsőként Csehországban. Az orvosok szerin 95 % az esélye, hogy a babák egészségesen fognak felnőni. A “kvintrek” nemcsak azért különlegesek, mert Csehország első ötös ikrei, hanem mert a babák természetes úton fogantak. A szakemberek szerint ez 48 millió terhességből egyszer fordul elő, tehát egy lottóötösnek nagyobb az esélye, mint annak, hogy természetes úton ötös ikrek fogannak meg . Mindkét szülő családjában volt már példa ikrekre, de erre azért egyikük sem számított.

A prágai Alexandra Kinova sokáig nem is tudott róla, hogy öt magzatot hord a szíve alatt. Az orvosa először csak azt mondta neki, hogy ikreket vár, de a márciusi vizsgálat során már négyes ikreket jósoltak neki.  Egy hónap elteltével pedig felfedezték az ötödik fejecskét is az ultrahangfelvételen. Alexandra számára egyébként az első négy hónap rosszulléteitől eltekintve nem jelentett semmilyen nehézséget a várandósság. A kismama szeretné mind az öt csecsemőt szoptatni, ahogy első gyermekét is szoptatta, bár tisztában van vele, hogy mesterséges kiegészítésre is szükség lesz. A négy fiút és egy kislányt császármetszéssel segítették világra a terhesség 33. hetében, és az orvosok szerint a műtét alatt – ahol egyébként az édesapa is jelen volt – nem volt semmilyen komplikáció. A műtétet kétszer annyi orvos és nővér segítette, mint egy normál császármetszést. Az ultrahangvizsgálatokon két magzat nemét nem tudták megállapítani, így az csak a születéskor derült ki. A szülők az Alex, Martin, Deniel, Michael, Terezka nevet adták a babáknak. Otthon a 4 éves bátyjuk várta őket.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Oszd meg, ha tetszett Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInPrint this pageEmail this to someone
To Top