Saját készítésű ajándékötletek karácsonyra

 

 

A karácsony nagyszerű alkalom arra, hogy a gyerekek átéljék, milyen jó érzés saját készítésű ajándékkal meglepni a szeretteinket. Most még időben vagytok, hogy nyugodtan, az időt rászánva készüljetek valamivel, például a nagyszülőknek. Nincs is jobb annál, mint egy hideg, esős, sötét délutánon a meleg lakásban, karácsonyi zene mellett közösen készülődni a nagy napra.
Inspirációként elhoztunk nektek néhány ötletet, amit egyszerű alapanyagokból, otthon, akár a legkisebbekkel is elkészíthettek.

Jó készülődést! :)

 

Kis karácsony, nagy karácsony

 

Készíthettek karácsonyfát akár az egész család tenyérlenyomataiból egy fehér vászonra, vagy tányérra, esetleg vászonszatyorra. Csak a megfelelő festéket kell kiválasztani hozzá.

Kéznyomatokból fenyőfa

 

 

Csak egy zöld papír, vonalzó, olló és ragasztó kell ehhez a fenyőfa elkészítéséhez. Ha még nehezen megy az ollóval vágás, akkor bízzátok a díszítést a kis kezekre.

 

Zöld (vagy zöldre festett) papírtányérokból is készülhet karácsonyfa, csak vágjátok három részre, és illesszétek egymásra a részeket. Így készül.

Papírtányér fenyőfa

 

Ehető formában is elkészíthetitek az ajándékot, pl. egy finom brownie formájában. A közös sütést szinte minden gyerekek élvezi, és az ügyesebbekre már nem csak a fa díszítését, hanem a habzsákot is rábízhatjátok!

 

 

Itt találtok egy videót, és receptet (angolul) a sütihez.

 

 

Mikulások, szarvasok és angyalok

 

A gyerekek kézlenyomatából akár Mikulás fej is készülhet egy kis sóliszt gyurma és festék segítségével. Így készül.

 

Ha a lábikókat használnátok, akkor fessetek szarvast belőle. A piros orr pedig egy ujjlenyomat is lehet! :) Itt megtaláljátok, hogy készül.

 

Ha szeretnek hajtogatni, akkor papírból is készülhet Rudolf, mégpedig így.

 

 

És az örök kedvenc alapanyag: a wc papír guriga. Igen, még akár angyallá is varázsolhatjátok, mégpedig így.

 

 

 

További ötleteket a Pinterest oldalunkon találtok!

 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Oszd meg, ha tetszett Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInPrint this pageEmail this to someone
To Top