Torta ikreknek: egyből kettőt

 

Az ikrek születésnapja mindig különleges alkalom, hiszen két számunkra fontos embert is ünneplünk egyszerre. Ezen a napon mindig osztozniuk kell, de talán a tortán nem.

A tortakérdés minden szülinap egyik sarokpontja: Milyen ízű torta legyen? Hogy nézzen ki? Emeletes, sima, vagy muffin torta? Süssük, vagy rendeljük? Ikreknél persze tovább bonyolódik a dolog: Egy, vagy két torta legyen? Egyformák legyenek, vagy csak kicsit különbözőek, esetleg teljesen eltérőek? Vagy legyen két fél torta? Ez is praktikus megoldás lehet, ha nincs annyi vendég, akik két egész tortát is el tudnának pusztítani, vagy ha még kicsik az ünnepeltek.

Inspirációként hoztunk néhány féltortás ötletet ikres szülinapra!

 

Mickey és Minnie rajongó fiú-lány ikreknek szuper ötlet. A korukat pedig nem csak években, hanem hónapokban számolva is kiírhatjuk.

Nagyszerű ötlet a bohócos torta, ha a gyerekek például nagy cirkuszba járók. Ha csak a külső oldala van bevonva, akkor még az ínycsiklandó piskóta rétegek is láthatóak maradnak. A színek variálásával azonos és eltérő nemű ikreknél is beválhat.

 

Emeletes féltorták? Miért ne? Igazi első szülinapos torta egy darab jeges és egy darab nem jeges macival a tetején!

Állatbarát ikreknek való torta házi és vadon élő marcipánállatokkal. Persze ha kicsit túlzsúfoltnak érzitek az összeállítást, egy-egy kedvenc állattal is jól működhet a dolog.

 

A kevesebb néha több! Igazi nagylányos torta pasztell színekben. Az egyszerű csillagos és virágos féltorták más mintákkal, akár szívekkel, pöttyökkel is jól mutathatnak.

Tündéres féltorták lány-lány ikreknek. Bár a figurák egyformák, az inverz színek használatával mégis két különböző tortát kapunk: ami az egyiken rózsaszín, az a másikon zöld, és fordítva. Ezzel is elérhetjük, hogy a két torta egyforma, de mégis más legyen. Pont, mint az ikrek!

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Oszd meg, ha tetszett Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInPrint this pageEmail this to someone
To Top