A bevásárlókocsi és az ikrek

 

 

Vásárlás ikrekkel eleinte szinte megoldhatatlan feladatnak bizonyul, kivéve, ha az ember növeszt még néhány kezet magának… Nem csak a bevásárlókocsit kell tolni, de még a két babát is vinni kéne valahogy magunkkal.


Persze hála a leleményes ikres anyukáknak, erre is van több megoldás.
Amíg az ikrek kicsik, legegyszerűbb a babakocsival vásárolni, és az alsó csomagtartó részbe pakolni. Persze nagy bevásárlásra a legtöbb babakocsi kapacitása nem alkalmas, de a hétköznapi kisboltos vásárláshoz épp elég. Ha egymás melletti babakocsid van, először ki kell tapasztalni, hogy egyáltalán ki lehet-e jönni vele az áruházból. A pénztár szokott lenni a legszűkebb keresztmetszet, ezt érdemes kipróbálni, mielőtt telerakod áruval a babakocsit.

 

 

Ha tényleg csak a legszükségesebbekért ugrasz be a boltba, felteheted a kosarakat a babakocsira is, ha alkalmas rá. Nagyon teletömni azért nem érdemes ilyenkor a kosarakat, mert könnyes kicsúsznak belőle az áruk, és ha tele van, alig lehet levenni a kosarakat a babakocsiról.

 

 

Kényelmes megoldás lehet, ha az ikreket az autósülésekkel egyenesen a bevásárlókocsiba teszed. Teheted keresztbe a két hordozót a kocsi tetejére, vagy az egyiket a kocsiba is. Persze túl sok áru így már nem fér a kocsiba, ez is kisebb bevásárlásra alkalmas módszer.

 

 

Vannak kifejezetten bevásárlkocsira rögzíthető babafüggőágyak, amik kisebb helyet foglalnak, és talán biztonságosabbak is egy csúszkáló autós hordozónál.

 

 

Ha többet szeretnél vásárolni, használhatsz bevásárlókocsit. Ehhez olyan babakocsira van szükség, amit egy kézzel is tudsz tolni, és könnyen kanyarodik, hogy közben a másik kezeddel húzni tudd a bevásárlókocsit.

 

 

Talán egyszerűbb megoldás, ha az egyik babát kendőben, vagy csatos hordozóban viszed, a másikat pedig a bevásárlókocsiba ültetheted. Így már majdnem annyi helyed lesz a kocsiban, mint egy gyerek nélküli bevásárlásnál, és a babakocsi súlyát már nem kell megmozgatnod.

 

 

Amíg picik az ikrek, mindkét babát magadra kötheted, így ismét visszanyered a bevásárlókocsi teljes méretét, és valószínűleg a babák is kevésbé fognak sírni, nyűgösködni, hiszen a mamájuk közelében lehetnek végig.

 

 

Ha már nagyobbak, akkor persze a legkényelmesebb az lenne, ha mindkettőt be tudnád ültetni a bevásárlókocsi ülésrészébe, de mi ilyen ikres bevásárlókocsival itthon sajnos még nem találkoztunk. Írjátok meg nekünk (hello@ikrekkelazelet.hu), ha ti láttatok már ilyet valahol!

 

 

Az itthon elterjedt egyszemélyes üléses bevásárlókocsiban ezt is ki lehet próbálni nyugodtabb babáknál. Persze akik izgágábbak, azoknak nem ajánlott, mert könnyen kimászhatnak belőle.

 

 

Ha pedig már kinőtték, akkor egyszerűen a kocsiba is ülhetnek, feltéve, ha vásárolni nem nagyon akarsz, mert így már tényleg nem fér el mellettük semmi, vagy ami mégis, azt meg tuti, hogy „kezelésbe veszik“.

 

 

Persze az ikrek valószínűleg a kisautóval egybeépített bevásárlókocsit értékelnének a legjobban, bár ilyet se nagyon láttunk még Magyarországon. Ti igen?

 

 

Sok sikert az ikres vásárláshoz!

 

 

 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Oszd meg, ha tetszett Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInPrint this pageEmail this to someone
To Top